VHNH Walmart Amerika consumeren kamperen
Reizen

Amerika, SUV’s en Walmart

Net heb ik voor het eerst in mijn leven iets gekocht bij Walmart. Of ja, gekocht – we hebben een bestelling geplaatst die we over twee weken gaan ophalen in de buurt van Seattle. Dan is het zover, vakantie! Bijna een maand rondreizen langs de westkust van Amerika. Ik heb er zin in!

Het voelt nu nog wat onwerkelijk, maar over een dikke week stappen we al in het vliegtuig om pas vier weken later weer in Nederland terug te keren. Dan is het hier al volop herfst maar komen wij (hopelijk) rechtstreeks van onder de Californische zon. Al maanden zijn we bezig met plannen, ons afvragen hoe het wordt en natuurlijk een hoop voorpret beleven. Voor mij wordt het de tweede keer Amerika, voor mijn vriend zijn eerste bezoek.

Ik ben vooral benieuwd hoe erg het cultuurverschil echt gaat voelen. Eerder was ik in New York en dat is bijna een land op zichzelf, niet vergelijkbaar met het overgrote deel van de rest van Amerika. Gaat het echt zo’n consumeer-walhalla zijn? Zijn de auto’s en de Macmenu’s echt zo groot? De mensen allemaal dik en altijd “aardig”? De beren zo slim? (Eek!)

Amerika = consumeren?

Het consumeren, daar doen we dus zelf al flink aan mee. (Lees: onze Walmart-bestelling). We hebben een tent en ander kampeergerei besteld om in de National Parks te gebruiken. Die spullen nemen we niet mee terug, maar geven we aan het einde weg aan vrienden die daar wonen of doneren we. Hopelijk kunnen we in ieder geval spullen als slaapzakken kwijt in een van de vele daklozencentra. Nog iets waar ik benieuwd naar ben – hoe schrijnend het contrast tussen onze reis en de “gewone” Amerikaan, en de onderste laag van de samenleving zonder enig sociaal vangnet is.

We rijden tijdens onze reis in een SUV. Voor onze standaarden een grote auto, daar een redelijk bescheiden model. Net als alles aan onze vakantie luxe is, maar in het niet valt vergeleken met de norm in Amerika. Tenminste, dat denk ik. En hoop ik. Lastig, met een vliegvakantie naar een ver land waar we weken gaan road trippen – dat geeft wel een dubbel gevoel. Aan de ene kant is dit een reis die ik al jaren wil maken, aan de andere kant vraag ik me steeds meer af of het eigenlijk nog wel kan. En toch…

Toch gaan we wel en wordt het waarschijnlijk een droomreis. Uiteraard doen we ons best de schade zo veel mogelijk te beperken en vooral heel veel te genieten. Als we niet opgegeten worden door een grizzlybeer in elk geval. Of een ander soort beer die net zo goed heel erg indrukwekkend is. Zou overigens wel goed zijn om het consumeren tegen te gaan 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

3 reacties

 • B - MMML

  Oeh heel leuk vooruitzicht! De auto’s zijn daar écht zo groot en de mensen oppervlakkig aardig. In LA zijn ze over het algemeen wel slank. In SF komen de “zombies” (daklozen met mentale problemen) tevoorschijn als het donkerder wordt. Als je naar Alcatraz wil, moet je wel op tijd kaartjes reserveren!

  Ik heb alleen maar ervaring (vanuit een SUV gelukkig!) met Canadese grizzlys en zwarte beren. Er zit best wel wat verschil in gedrag tussen die twee soorten. Misschien handig als je wat energie stopt om te herkennen welke soort van de twee je tegenkomt. Koop in ieder geval geen bellen voor aan je tas, want die helpen niet. Roep af en toe hardop (“Hey bear” doen ze in Canada) als je op een wat smaller stukje van een pad loopt. Wij zijn tijdens het wandelen eigenlijk nooit een beer tegengekomen. We hadden we altijd bearspray mee.
  “A fed bear is a dead bear” gaat eigenlijk altijd op. Als ze mensen gaan lastigvallen (doordat ze weten dat ze eten bij ze kunnen regelen) moeten ze vaak worden afgeschoten.

  Vanuit Canada heb ik begrepen van de lokale mensen dat ze banger zijn voor cougars dan voor beren. Ze vertelden dat cougars vaak jagen op hardlopende vrouwen (heen en weer gaande paardenstaart), maar ook mountainbikers.

  Veel plezier op vakantie!

 • Audrey

  Zeker weten dat dit een droomreis wordt voor jullie! En dat mag best af en toe 😉 Geniet ervan, en voorzichtig met de beren!

 • Maris | Moneyzz.nl

  Dan kom ik liever een knuffelbeer tegen! 😉 Heel veel plezier en geniet van jullie vakantie! Ik ben benieuwd hoe je het gehad hebt als je weer terug bent.