VHNH Amerika USA vakantie
Reizen

Vier weken Amerika

Terwijl ik dit schrijf zit ik met een dekentje op de bank, na de zoveelste gestaakte poging om nog wat te slapen. De jet lag heeft me echt volledig in zijn greep – vannacht heb ik er welgeteld 2,5 uur slaap op zitten. Zucht, dat krijg je met negen uur tijdsverschil tussen Nederland en Amerika. Dan maar deze update schrijven!

We zijn net weer thuis, na vier geweldige weken rondreizen door Amerika (en een klein stukje Canada). Wat had ik graag nog vier weken willen blijven. Er was nog zoveel te zien en zeker in Californië bij de kust hadden we ook nog eens heerlijk weer (bijna dertig graden in oktober!).

Maar ja, onze vlucht naar Schiphol stond al vast en ons budget was ook wel echt zo goed als op, plus we moeten weer aan het werk… Het sterkt me wel weer in mijn besef dat mijn eigen tijd indelen en vrijheid te hebben heel belangrijk voor me zijn. Motivatie!

Deze hele vakantie stond eigenlijk vooral in het teken van vrijheid. We hadden de eerste en laatste paar nachten geboekt en we zouden bij wat vrienden langsgaan, maar verder lag alles nog open. Welke wegen we zouden nemen, waar we gingen slapen, kamperen of een motel, wat we aten. Alles konden we heerlijk laten afhangen van waar we zin in hadden. Wat een voorrecht 🙂

Amerika leent zich ook echt heel goed voor zo’n reis, qua natuur, qua steden, qua wegen. En alle Amerikanen die wij tegenkwamen waren best wel normale mensen waar je leuk een praatje mee kon maken, die culture shock viel ons in ieder geval wel mee.

Misschien zal ik nog eens een overzicht maken van ons budget en delen in hoeverre het gelukt is daar binnen te blijven. Voor nu leek het me vooral leuk om wat foto’s te delen om een indruk te geven van onze vakantie, bij deze dus!

Ah, wat was het een prachtige reis. Ik kan de Amerikaanse westkust echt van harte aanraden. Zo mooi en veelzijdig. Wij hebben weer een boel nieuwe herinneringen om te koesteren 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

6 reacties