Inspiratie

Bam, schuld afbetaald!

Even een kort (maar krachtig?) berichtje vandaag: wij hebben namelijk onze lening van €6000 gisteravond eindelijk helemaal terugbetaald! Woohoo!

De laatste €3600 ging – na even vechten met de limiet op onze betaalrekening – richting ons familielid. Dankzij deze lening konden we de verbouwing en kosten koper van ons huis betalen. Dat gaf net de ruimte en vrijheid om er onze eigen plek van te maken.

Nu van die maandelijkse aflossing af zijn is zo fijn! Het voelt echt een beetje als een overwinning, al hebben we nooit heel veel moeite hoeven doen om de aflossingen te kunnen betalen (want strak gebudgetteerd). Tóch is het fijn.

Ook dat het, in plaats van in drie jaar, in een jaar en één maand gelukt is. Terwijl we als streefdoel hadden om eind van dit jaar alles versneld terug te betalen. Toch weer vier maanden winst op dat streven! (Psychologische winst). Bam. Die schuld kunnen we afstrepen!

Heb jij de laatste tijd nog financiële overwinningen behaald? Of jezelf nieuwe doelen gesteld?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

8 reacties

  • Van her naar HOT

   Nou, ik verbaas me er echt over hoeveel energie en motivatie het geeft! Jammer dat ik nu niet kan fast forwarden zodat alle andere doelen ook alvast behaald zijn en ik weer nieuwe doelen kan stellen…

  • Van her naar HOT

   Zeker! Merk ook dat ik nu meteen aan het kijken ben hoe ik mijn andere doelen sneller kan bereiken. Ik snap waarom mensen het verslavend noemen 🙂

 • Titi

  Ja inderdaad, dat voelt fantastisch! Ons krediet bij de bank (“onder nul gaan”) is verplicht stopgezet sinds eind december, waardoor januari een héél erg krappe maand was qua budget, MAAR nu hebben we al een buffer van ongeveer 500€, dankzij diezelfde rekening en uiteindelijk zijn we de bank wel dankbaar dat zij voor ons de knoop hebben doorgehakt…
  Eind volgende maand krijgen we een leuk bedrag van de belastingen terugbetaald waarmee we onze visa-kaart schuld mee wegwerken, en daarna gaan we sparen voor de hypotheek (dit werkt in België anders dan bij jullie, ik mag slechts 1 maal per jaar extra aflossen, maar wij betalen maandelijks deels rente en deels kapitaal af)

  En dit alles is trouwens enkel gelukt dankzij alle blogs die ik las én het opschijven van inkomsten en uitgaven….

  • Van her naar HOT

   Oef, dat zal een lastige maand geweest zijn. Wel super dat jullie daar zo goed mee omgegaan zijn en nu al zo’n buffer hebben, petje af!
   Wat leuk om te lezen dat al die blogs echt zo kunnen helpen. Ik heb er zelfs ook heel veel aan gehad om overal bij te leren en ideeën op te doen. Succes met de laatste schuld en het aflossen vast!