Algemeen

Rich is hier

Het was even wennen, Rich hier in huis de tuin. Beiden hadden we wat tijd nodig om elkaar te leren kennen, erachter te komen wat we aan elkaar hebben. Weinig, is de conclusie. Zo gaat dat soms met nieuwe “vrienden” die in je leven verschijnen. Gelukkig is Rich, hoe kort of lang hij ergens ook verblijft, altijd op doorreis.

Tja, wat kan ik over Rich zeggen. Het is nogal een karakter. Alleen al die permanent opgeheven middelvinger. Een icoon, zou je kunnen zeggen. Een voorbeeld voor iedereen die zich nog weleens wat teveel aantrekt van wat anderen misschien denken en vinden. Een lone wolf (niet in de terroristische zin, maar de popcultuur-antiheld zin…). Een eikel, ook wel. Om De Leeuwenkoning (2) te quoten, “[men ziet] hem liever niet komen, maar gaan.

Als ik aan mijn favoriete tuinbewoners denk, staat Rich met afstand onderaan. Zijn kleding, zijn houding, zijn grootte – Rich is een GROTE tuinkabouter, de foto’s doen hem geen eer aan… – eigenlijk alles aan hem staat me tegen. Gelukkig hebben wij een mooi hoekje, achterin de tuin, half verscholen achter een heg, waar hij nu staat te vloeken en te tieren tegen de vogels en iedereen die maar wil luisteren. Af en toe gooi ik een strepsil zijn kant op zodat zijn stembanden het niet begeven, verder doen we ieder ons eigen ding.

Natuurlijk, ik wil wel met hem in gesprek. Niet alleen over onze financiën en zijn ideeën daarover, maar ook over zijn conservatieve houding ten opzichte van een aantal onderwerpen. Nee Rich, vrouwen hebben het niet alleen maar aan zichzelf te danken dat ze financieel vaker afhankelijk zijn. En je bewust zijn van je privileges en dat niet iedereen het zo makkelijk heeft, is geen woke onzin. (Lees anders dit artikel eens, Rich, over hoe “woke” verworden is tot hondenfluitje). Rich heeft nog veel te leren.

Omgekeerd hoop ik dat hij mij wat kan bijbrengen over zijn relaxte houding ten opzichte van de gevoelens en gevoeligheden van andere mensen. En ik hoop dat hij misschien toch geluk brengt – een financiële meevaller ofzo. Een mens mag dromen, hè 🙂

Maar laten we wel wezen, ik ben uiteraard vooral aan het nadenken over Rich’s volgende verblijfsadres…

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

4 reacties

  • Joost | tbfkaidfbg

    Rich geluk brengen?! Hahahahahahaha.
    Wij hebben Rich zelfs mee op reis genomen van Zweden tot Zuid Frankrijk om helemaal in de FIRE lifestyle op te gaan. Maar nergens – ik herhaal nergens – had Rich een ook maar enigszins positieve bijdrage, laat staan geluk. Desondanks waardeer ik je optimisme. Sterkte!
    (En om zeker te zijn dat hij niet terugkomt zijn we ook snel na zijn verhuizing gestopt met indefruitboomgaard.nl 😉 )