Tips

Podcast-tip: Paychecks & Balances

Elke dag ga ik met de auto naar mijn werk. Ongeveer een uur enkele reis. Een uitgelezen kans om lekker naar de radio te luisteren en nergens aan te denken. Óf om een goede podcast op te zetten. Mijn tip van de week: de Amerikaanse podcast Paychecks & Balances.

Het is momenteel mijn favoriete podcast (naast How to Money, voorheen Pour not Poor). Als ik zin heb – en dat is lang niet altijd hoor! – kom ik vaak bij Paychecks & Balances uit, van Rich en Marcus. Twee Amerikanen van in de dertig die niet met FIRE of HOT bezig zijn, maar wel met verstandig met je geld om gaan. Daarnaast zijn ze ontzettend nuchter en grappig, en hun podcast heel sympathiek. Zoals ze het zelf omschrijven, zijn ze “a funformative podcast for millennials interested in making money, saving money and getting out of debt.” Funformative (fun + informative) dekt de lading uitstekend. Perfect dus om in de file toch nog iets nuttigs te doen, zonder dat het ontzettend serieus en zwaar wordt.

Ze hebben vaak gasten in hun show, zoals Paula Pant van Afford Anything (ook een aanrader) of Erin Lowry van Broke Millennial, maar praten ook regelmatig over hun eigen ervaringen (bijvoorbeeld $30.000 aan schulden afbetalen). Allemaal heel toegankelijk, met uitleg van alle termen die rondgestrooid worden, en op een heel herkenbare manier. Een aantal afleveringen die ik erg fijn vond waren o.a. Money Moves to Make and Avoid in Your 20s, 30s, and 40s en Needs vs. Wants (een van de eerste afleveringen die ik hoorde. Het begint met een prachtig (horror)verhaal over een Uber in New York, geweldig!)

Natuurlijk ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe podcasts, dus als jullie nog tips hebben hoor ik ze graag 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie