VHNH

Over Van her naar HOT

Hi, leuk dat je er bent! Ik ben J (eind twintig) en ik woon samen met mijn vriend (begin dertig) in een koophuis in de Randstad. Sinds eind 2017 ben ik door het personal finance-virus gegrepen. We zijn al een heel eind gekomen sinds 2017: we hebben onze schulden afbetaald, we zijn hard aan het sparen voor een nieuw huis en beleggen voor de toekomst en we besteden ons geld aan de dingen die we belangrijk vinden. Langzaamaan krijgen wij een steeds beter idee van hoe wij HOT (Happy/Healthy, Opportunity-rich, Time-rich) willen worden.

Op deze blog kun je volgen hoe het ons tijdens deze reis vergaat! Een van mijn drijfveren om hier te bloggen is om anderen aan het denken te zetten en hopelijk iets te leren. Dat geld leuk kan zijn en ontzettend interessant. Dat de mogelijkheden eindeloos zijn – en dat dan geen reden is om met de handen in het haar je kop in het zand te steken (kan dat überhaupt?). En bovenal dat iedereen geld “kan”!

We zijn allemaal veroordeeld tot onze financiën. Leven is – jammer genoeg… – niet gratis. Inkomen en uitgaven horen erbij. Een idee hebben van hoe je dat handig kan aanpakken is dus best belangrijk. Met Van her naar HOT hoop ik mensen te inspireren en te helpen de rust en ruimte te vinden om niet constant aan geld te hoeven denken. Dat is in ieder geval mijn streven 😉

Benieuwd naar hoe wij er nu precies voorstaan? Daarover kun je meer lezen op de pagina Hoe HOT is VHNH?

VHNH personal finance peace of mind

Belangrijk om te onthouden is dat ik geen financieel expert ben. Ik vind het leuk om over geld en hoe je het kunt inzetten na te denken, maar ben niet in de positie om financieel advies te geven. Zoals met alles op het internet: doe vooral inspiratie op, maar blijf altijd zelf nadenken en schakel professionele hulp in als je er zelf niet uitkomt!