VHNH Apple iPhone XR
Spenden

Nieuwe iPhone

Nul procent frugal, wel erg leuk: mijn nieuwe iPhone is binnen. Ondanks wat tegenslag voor de aanschaf, kan ik nu dus aan de slag met overzetten, nano simkaarten en screen protectors.

Zoals ik eerder al schreef leek het erop dat mijn afwachtende houding bij het kopen van deze smartphone me €100 ging kosten. Jammer genoeg kan ik hier niet triomfantelijk meedelen dat ik het systeem heb gehackt. Nee, het is niet geluk om alsnog de oorspronkelijke, pre abonnementen-op-de-schop en telefoon-wordt-magisch-€80-duurder prijs te betalen.

Realistische keuzes maken

In plaats van me er bij neer te leggen dat ik over mijn telefoonbudget heenging heb ik toch voor minder opslagruimte gekozen. Slechts 128GB, in plaats van de 256GB die ik eigenlijk wilde. Mijn redenatie daarin was, hoe meer, hoe beter. Met mijn huidige telefoon liep ik al na een jaar tegen het einde van de opslagcapaciteit aan. Wat wil je, met 16GB… ooit ook een frugal keuze, aangespoord door geldgebrek. Dat wilde ik niet nog een keer, dus dan maar voor de max.

Alleen… zoveel ruimte heb ik eigenlijk helemaal niet nodig. Ook met 128GB (8x zoveel!) moet het helemaal goed komen als ik andere gebruikers mag geloven. Mensen die heel veel filmen of allerlei grote mediabestanden offline willen kunnen kijken hebben misschien meer nodig. Voor de rest van ons gewone stervelingen is dit prima. Zeker als je er inmiddels helemaal aan gewend bent alle onnodige troep met grote regelmaat van je telefoon te gooien.

Goudlokje en de drie iPhones

Door voor de Goudlokje-optie te gaan kwam ik net onder de prijs uit die ik in juni voor 256GB betaald zou hebben. Nog steeds balen dat ik toen m’n slag niet heb geslagen dus. Aan de andere kant, met deze telefoon kan ik ook makkelijk weer drie jaar vooruit. Plus, nu heb ik binnen mijn budget er nog een hoesje en screen protector bij.

Ik heb ‘m trouwens gekocht via BelSimpel. Fijne site, in de winkel opgehaald en ook nog eens goedkoper dan via mijn provider (waar ik wel gewoon verlengd heb). Voor mijn vriend geldt hetzelfde, al zit hij bij een andere provider. Zeker de moeite waard om naar te kijken als je een telefoon/abonnement wilt dus. Ik was altijd nogal van het direct via de site van de provider bestellen – want vertrouwd – maar dat had me ook met de goedkopere 128GB-variant nog €30 gescheeld. Bovendien kon ik dan deze kleur niet kiezen. Win-win dus 🙂

Nu nog hopen dat deze telefoon ook goed bevalt. Het is in ieder geval nog even wennen aan het feit dat er geen home-knop meer op zit. En wat is ‘ie groot!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

3 reacties

 • TheMoneyMindset

  Gefeliciteerd met je nieuwe aanschaf! Balen dat het niet 100% gelukt is, maar volgens mij een goede afweging tussen wat heb ik echt nodig en wat is het mij financieel waard. 128GB is inderdaad nog steeds erg veel!

 • Mr. Thinkingbig

  Mooie iPhone 👌

  Af en toe niet frugal zijn, vooral bij dingen die je dagelijks gebruikt, kan juist heel goed binnen FIRE principes. Geld uitgeven waar het echt impact op je leven heeft.

  Wel even screen time aanzetten, om je potentiële verslaving te monitoren.

 • Maris | Moneyzz.nl

  Ha ik had dat probleem ook met de 16 GB! Komt gewoon omdat alle apps steeds groter worden. Als nog hebben ze nu minimaal nog 64 GB wat al 4x zoveel is als 16, dus ik ben gewoon weer lekker voor de kleinste opslag gegaan. Aangezien ik er nooit zo gek veel op opsla. Nu net iets meer met de verbouwingsfoto’s, maar zodra dat voorbij is sla ik die weer op op mijn laptop/ harde schijf. En wis ik ze weer van mijn telefoon. En natuurlijk muziek, maar dat neemt nooit zoveel ruimte in.
  Ik ben benieuwd hoe je nieuwe telefoon gevalt, lijkt me zó naar zonder home knop! (dat ben ik dus ook al jaren gewend).