Inspiratie

Nibud’s financiële coaching proberen

Vanaf vandaag laat ik het Nibud mij acht weken lang coachen. Aan het einde van die acht weken heb ik dan, als alles goed gaat, een overzichtelijke administratie. Nou heb ik die al best wel op orde (vind ik), maar hee, het kan altijd beter! Denk ik…?

De komende weken krijg ik wekelijks mails waarmee ik “orde schep in mijn financiële administratie“. Altijd leuk om zulke dingen te proberen, te kijken wat voor tips en tricks zij delen, en hoe ik er voor sta natuurlijk! Gisteravond zette ik de eerste stap door een soort nulpunt-check te doen. Na een vragenlijst van twee minuten kreeg ik een eerste oordeel: voldoende. Nou, dat kan zeker beter…

nibud bespaar coach

De coaching is opgezet aan de hand van de vier Nibud-vuistregels: check, plan, spaar en bewaar. Daarover krijg ik tips en info, praktische uitleg en geheugensteuntjes. Zodat ik straks gewoon een uitstekend scoor 😉

Het doel van het Nibud is financiële gezondheid te bevorderen. Wie inzicht heeft in inkomsten en uitgaven, plant en spaart, die komt minder snel in de problemen dan mensen die dat niet doen. Klinkt logisch, maar in de praktijk gaat het toch best vaak mis. Voor mijn gevoel gaat het hier in huize VHNH wel prima. Misschien dat ik ook niet helemaal de doelgroep ben. Wel heel nieuwsgierig – of zo’n emailcoaching echt kan werken en nut heeft.

Over een maand zal ik een eerste update geven en als de coaching is afgelopen volgt natuurlijk een eindoordeel!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!