VHNH rust reinheid regelmaat geldzaken
FIRE/HOT

Nettowaarde-update en nieuw werk

De eerste dag van een nieuwe maand. Dat betekent onze hypotheek betalen, geld overmaken naar onze spaarrekening en voor mijn vriend is vandaag ook de eerste dag bij zijn nieuwe baan. Tijd voor een update dus.

In januari vertelde ik al over het onverwachtse baanverlies van mijn vriend. Wat een drama was dat – niet vanwege het geld, maar omdat zijn oude werkgever alles ontzettend lastig maken. Netjes oplossen was er niet bij. Vooral mentaal was het een heel vervelende periode, die al met al ruim een maand heeft geduurd. Echt een reality check dat HR er (vaak) niet is voor de medewerker, maar voor het bedrijf.

Dat ellendige gevoel van die eerste maanden gun ik niemand en het was heel lastig om dat bij hem te zien en er zo weinig aan te kunnen doen.
Maar goed, sinds vandaag dus nieuw werk. Leuker werk, bij een interessanter bedrijf, met mooiere producten én met een beter salaris en werktijden. Aan alle kanten dus eigenlijk een win-win, gelukkig. Ik ben heel blij dat het zo goed heeft uitgepakt uiteindelijk.

Nettowaarde mei 2019

Per vandaag is onze nettowaarde weer wat gestegen, naar inmiddels al ruim €8200! Nog steeds als ik naar die getallen kijk kan ik er niet bij dat het zo snel gegaan is. Deels een kwestie van “meevallers” en de WOZ die omhoog ging, deels een resultaat van het omgooien van hoe we met geld omgaan.

Zoals jullie de laatste weken hebben kunnen lezen zorgt dat bij mij nog niet helemaal voor de rust waar ik op hoopte, maar daar werk ik aan. De “challenge” die ik mezelf nu gesteld heb, van een week niet online bankieren, gaat – op één keer valsspelen na – goed. Net schoot ik wel heel even in de stress toen ik bedacht dat het de eerste was en ik nu niet kan kijken of alle overschrijvingen wel goed zijn gegaan. Maar ja, alles is geautomatiseerd. Er staat genoeg geld op onze rekening. Het komt goed. Relaaaaax.

Veranderingen op komst

Niks wereldschokkends hoor, maar we willen onze (gezamenlijke) financiën vanaf november anders gaan aanpakken. Nog meer gezamenlijk, waardoor we ook makkelijker meer kunnen sparen, maar vooral ook meer samen aan onze doelen werken.

Hoe en wat precies zal ik ergens deze week uit de doeken doen. We hebben er in ieder geval allebei wel zin in, maar vinden het ook spannend. Er zit wel een extra stukje commitment naar elkaar in verweven. We gaan er trouwens pas in november mee starten omdat we t/m oktober nog hard aan het sparen zijn voor onze Amerikareis.

Leuke dingen allemaal, in ieder geval. Ik heb er zin in! Langzaam maar zeker krijg ik het gevoel dat alles, qua geldzaken, op zijn plek begint te vallen. Die rust komt er wel.

Ooit.

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

7 reacties

 • Audrey

  Wat fijn voor je vriend dat hij nu een veel betere werkplek heeft gevonden! Zo’n naar gedoe met mentale pesterijen is echt slopend – ik weet er helaas alles van. Ben benieuwd naar jullie plannen 🙂

  • Van her naar HOT

   Bah, vervelend! Is inderdaad echt op alle vlakken alleen maar naar.

 • Noor (Kiwikoorts)

  Knap dat jullie in zo’n korte tijd zulke stappen hebben gezet. Hopelijk geeft het jullie vertrouwen dat zelfs uit zo’n rotsituatie met een baan weer iets positiefs kan komen! En ik weet niet waarom ik nu opeens aan trouwen denk…. 😉 Je maakt het wel spannend

  • Van her naar HOT

   Hahaha, dat zou wat zijn (mijn vriend heeft helemaal niks met trouwen) – nee, zo spannend is het jammer genoeg niet!

 • Maris | Moneyzz.nl

  Wat fijn dat je vriend weer nieuw werk heeft, gefeliciteerd! Ik kan vanaf morgen ook weer aan het werk, dat kreeg ik vandaag ineens totaal onverwachts te horen, dus ik ben ook helemaal happy!