geld portemonnee uitgaven persoonlijk
Mijn week in geld,  Spenden

Mijn week in geld: VHNH (2)

Elke vrijdag deelt een lezer in ‘Mijn week in geld’ het hem of haar de afgelopen week verging op financieel gebied. Wat was geld dat ze zo nog een keer zouden uitgeven? Of juist iets wat met pijn in het hart werd afgerekend? Is er geld gegaan naar het realiseren van dromen? Aan de hand van een week krijgen wij een kijkje in hun portemonnee.

Deze week deel ik lekker zelf weer hoe het afgelopen week ging, omdat er geen nieuwe aanmeldingen waren. Nou vind ik het wel leuk om mijn week te delen, maar ik ben veel benieuwder naar die van jullie! Meld je dus aan, kost maar even en is superfantastisch leuk (beloofd!) 😉 Meedoen kan door op de pagina ‘Mijn week in geld – meedoen‘ het formulier in te vullen!

Naam
J / VHNH
Leeftijd
27
Maandelijks netto-inkomen
€2000
Geld dat ik met plezier uitgaf
Met een vriendin ging ik afgelopen weekend naar de film en wat drinken. In totaal was ik €24,75 kwijt (inclusief trakteren op de drankjes). Een prima bedrag voor een hele middag vermaak en gezelligheid.
Geld dat ik veel liever niet uitgegeven had
Woensdag kocht ik voor €2,15 een koffie. Op zich helemaal niet erg, maar ik trakteerde mezelf omdat ik ontzettend moe was en nogal een rotdag had op m’n werk, dus de aanleiding was heel stom. Hij smaakte overigens wel erg goed én ik kreeg er wat latte art op (een boompje).
Een uitgave die me verraste
€15 voor een Staatslot. Zoals jullie misschien al weten koop ik elke maand een 1/5e lot. Nu opeens ook een hele, omdat we (= mijn vriend en ik) besloten dat nu toch wel het ideale moment zou zijn om de loterij te winnen. Lekker frivool, maar het was wel even fijne afleiding van de vervelende werksituatie.
Geld waarvan ik wist dat ik het uit ging geven (en dat prima vond)
Ik raak met vrij grote regelmaat een handschoen kwijt. En dan liefst dus maar de helft van een paar. Heel frustrerend. Na een tijd met een Frankensteinpaar (twee linkerhandschoenen) te hebben gedaan, waarvan ik er inmiddels weer eentje niet meer kan vinden, vond ik het nu te koud om niet gewoon nieuwe te kopen. Schade: €7,99. Prima! En lekker warm 🙂
Geld dat ik aan mijn doelen of dromen heb uitgegeven
Telt de €2,50 die ik elke maandag nog extra automatisch naar mijn spaarrekening over laat maken mee? In het kader van alle beetjes helpen enzo.
Mijn guilty pleasure als het op uitgeven aankomt
Kleding, make up en verzorgingsproducten. Daar zou ik met gemak honderden euro’s per maand aan uit kunnen geven als ik het geld had. Begin januari heb ik besloten om dit jaar maar maximaal 12 kledingstukken te kopen, inclusief schoenen maar exclusief ondergoed en eventueel een winterjas (volgende winter, niet deze). Het gaat tot nu toe heel goed, want ik heb nog niks gekocht en wél ga ik elke maand €50 opzij zetten uit mijn ‘vrij te besteden’ budget. Op die manier kan ik, als ik dan mooie, kwalitatief goede kleding tegenkom, die ook zonder guilty gevoel kopen. Om een lang verhaal kort te maken: deze week dus geen guilty spending.
Mijn eigen blog
Lees je nu 😉

 

 

 

 

 

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!