VHNH geld uitgaven portemonnee
Mijn week in geld

L’s week in geld

Elke vrijdag deelt een lezer in ‘Mijn week in geld’ hoe het hem of haar de afgelopen week verging op financieel gebied. Wat was geld dat ze zo nog een keer zouden uitgeven? Of juist iets wat met pijn in het hart werd afgerekend? Is er geld gegaan naar het realiseren van dromen? Aan de hand van een week krijgen wij een kijkje in hun portemonnee.

Deze week deelt L haar uitgaven met ons, onder andere door beschimmelde lasagna en aan een verrassingsrekening van meer dan €1000, maar ook mooie bijdragen aan eigen geluk – nu en in de toekomst.

Gelukkig deze week wel weer een nieuwe deelnemer, maar voor de komende weken ben ik nog hard op zoek naar nieuwe aanmeldingen! Meedoen kan door op de pagina ‘Mijn week in geld – meedoen‘ het formulier in te vullen, kost maar een paar minuten 🙂

Naam
L.
Leeftijd
29
Maandelijks netto-inkomen (optioneel)
Gezamenlijk netto inkomen: € 8.000,-
Geld dat ik met plezier uitgaf
€50,- voor een etentje met mijn man. We gaan door een moeilijke tijd, om verschillende redenen. Dat moment samen was heel fijn en waardevol. We hebben ons weer even opgeladen.
Geld dat ik veel liever niet uitgegeven had
20 euro aan de snackbar. We zouden eigenlijk lasagne eten. Lang verhaal, maar het pakje saus was al open en toen ik het in de pan gooide zag ik verschillende schimmelstukjes. Het zat al overal in de pan dus het risico durfden we niet te nemen. Inmiddels was het half 8 en na een lange werkdag besloten we dan maar patat te bestellen (de enige bezorgoptie in ons dorp). We hadden beiden geen zin in patat en ik vond het zonde van ons geld.
Een uitgave die me verraste
Een rekening van de accountant van 1075 euro. Wij betalen alle rekeningen direct, maar deze had ik nooit ontvangen. Ik kreeg een herinnering en betaalde uiteraard direct.
Geld waarvan ik wist dat ik het uit ging geven (en dat prima vond)
Ruim 1000 euro voor de onderhoudsbeurt en kleine werkzaamheden aan onze auto’s. De auto’s moeten ongeveer tegelijk naar de garage. We rijden er veel mee, dus het is belangrijk dat ze in orde zijn. Een hap uit het budget.
Geld dat ik aan mijn doelen of dromen heb uitgegeven
Een extra aflossing aan de hypotheek, betaling aan de lijfrentepensioenrekening en de storting op onze beleggingsrekening. Alles bij elkaar zo’n € 4.000,- Daarnaast nog een reservering naar onze vakantiespaarrekening van 500 euro. Geen echte uitgaves dus, maar wel voor onze doelen op lange termijn: financieel onafhankelijk worden.
Mijn guilty pleasure als het op uitgeven aankomt
Hier moest ik lang over nadenken. Geen denk ik. Kleding koop ik amper, ook gadgets e.d. niet. We gaan regelmatig uit eten met elkaar, maar met regelmatig bedoel ik 1x per twee maanden. Ik pak vaker de auto dan me lief is. Dit is niet echt een directe uitgave, maar kost wel benzine. Dat dus.

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!