geld portemonnee uitgaven persoonlijk
Mijn week in geld

Liza’s week in geld

Elke vrijdag deelt een lezer in ‘Mijn week in geld’ hoe het hem of haar de afgelopen week verging op financieel gebied. Wat was geld dat ze zo nog een keer zouden uitgeven? Of juist iets wat met pijn in het hart werd afgerekend? Is er geld gegaan naar het realiseren van dromen? Aan de hand van een week krijgen wij een kijkje in hun portemonnee.

Deze week deelt Liza haar uitgaven met ons. Een week met mee- en tegenvallers!

Ik ben ook heel benieuwd naar jullie weken! Meld je dus aan, kost maar even en wie weet verrijk je wel iemands leven! 😉 Meedoen kan door op de pagina ‘Mijn week in geld – meedoen‘ het formulier in te vullen!

Naam
Liza
Leeftijd
27
Maandelijks netto-inkomen
1910 euro
Geld dat ik met plezier uitgaf
Een mooi kookboek van Donna Hay, wat al een tijdje op mijn lijstje stond (want 35 euro voor een kookboek vind ik toch vrij duur), lag nu, onbeschadigd voor 17 euro in de aanbiedingsbak. Yay!
Geld dat ik veel liever niet uitgegeven had
De aanslag van de waterschappen kwam binnen. Schade 270 euro. Ik ben blij met onze goede waterkwaliteit, maar toch voelde deze rekening weer even als jammer. Vooral omdat ik nét 5 minuten daarvoor had uitgerekend dat we deze maand door een meevaller 500 euro extra konden sparen. Toch niet dus.
Een uitgave die me verraste
Ja, die hierboven van de waterschappen dus. Verder een financieel rustige week, weinig geks.
Geld waarvan ik wist dat ik het uit ging geven (en dat prima vond)
Geld voor de trein. Normaal fiets ik naar werk, maar met het weer van deze week betaal ik graag voor de trein.
Geld dat ik aan mijn doelen of dromen heb uitgegeven
Niet specifiek, na een verbouwing vullen we de buffer weer aan. Dus door zo min mogelijk uit te geven, proberen we dat zo snel mogelijk te doen. So far so good.
Mijn guilty pleasure als het op uitgeven aankomt
Tijdschriften, totdat het laatste tijdschrift dat ik kocht 7(!) Euro bleek te zijn. Voor 2 tijdschriften heb ik ook een boek. Voortaan ga ik dus wel naar de bieb, lees ik ze lekker daar.

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie

  • Manon

    Zorg dat je voortaan weet welke rekeningen er incidenteel komen. Dan word je er nooit meer door verrast!
    Door een jaaroverzicht te maken met daarin alle kosten per jaar zie je precies wat je per maand te besteden hebt. En je kunt het altijd aanpassen indien nodig.