VHNH tip personal finance geldzaken
Tips

Leestip voor paasmaandag: Dossier Salaris

Met dit prachtige weer is het heerlijk om ergens, in de zon of onder een parasol, wat te lezen. Dat vind ik zelf in ieder geval, dus vandaar vandaag een leestip. Eerdere tips teruglezen? Klik hier!

Het AD heeft een rubriek (of dossier, in hun eigen woorden) waarin mensen hun salaris delen. Hoe hoog is het, zijn ze er tevreden mee, hebben ze weleens onderhandeld – dat soort dingen. Heel fijn voor het nieuwsgierige aagje in mij en daarnaast ook nog eens leerzaam. Vooral de verhalen over het wel of niet onderhandelen, hoe dat aangepakt werd en waarom het wel of niet lukte vind ik erg interessant. Ook hoe mensen over hun salaris denken, want ze lopen erg uit een.

Een favoriet heb ik niet, maar ik vond recent Jochem’s kijk op geld, werk en alles wat daarbij hoort wel mooi.

Hebben jullie nog aanraders op het gebied van personal finance?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie

  • FireMeUp

    Is lees ‘m ook iedere week en Jochem vond ik ook een leuke om te lezen! Zeker ook omdat ik mij enigszins aan hem kan meten.

    Ik heb vorig jaar juli 20% loonsverhoging gehad en ben behoorlijk tevreden met de hoogte van mijn loon. Maar toch gaat mij dat er niet van weerhouden om eind dit jaar te vragen om een loonsverhoging (wanneer mijn werkgever er -net als vorig jaar- niet zelf mee komt). Tot die tijd ben ik bezig met de voorbereidingen. Mijn plan is om niet met argumenten te gaan gooien, maar met een ander verhaal. Tot die tijd lees ik mij in (op dit moment lees ik ‘Never split the difference’ van Chris Voss en volg ik relevante cursussen om mijzelf nog aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt.