VHNH woz nettowaarde rijker
FIRE/HOT,  Wonen

In één klap €30.000 rijker…

Want de WOZ-waarde is binnen voor 2020! En die is weer – zoals verwacht – flink omhoog gegaan, waardoor onze nettowaarde ook omhoog is geschoten. Geen loterij gewonnen of héle dikke portemonnee gevonden op straat dus, maar wel een stuk rijker.

Zoals ik in mijn laatste nettowaarde update al schreef, reken ik voor ons huis met de WOZ-waarde. Met de sprong van dit jaar komt deze nu redelijk in de buurt van de huidige marktwaarde van ons appartement.

Dat is op zich wel prettig, aangezien wij binnen een paar jaar een groter huis willen kopen. In onze berekeningen gaan we uit van een overwaarde van rond de €50.000, op basis van de bedragen waar soortgelijke woningen nu voor weggaan. Dat wordt dus nog eens bevestigd door de WOZ-waarde.

Valsspelen

Niet dat je er iets aan hebt tot het moment van verkoop, maar toch! Je moet ergens mee rekenen… Om precies te zijn met €194.000, een sprong van €30.000 (zoals de titel van deze blog al verklapte). Daarmee gaan we deze maand dus niet alleen alsnog de drempel van €25.000 over, maar óók die van €50.000!

Onze nettowaarde is nu bijna €55.000

Het voelt wel een beetje als valsspelen zo, rijker worden zonder er iets voor te doen. Tenzij je “in ons huis blijven wonen” meetelt als iets doen – wat het in zekere zin wel is natuurlijk – is dit ons gewoon komen aanwaaien. Toch vind ik het heel gaaf dat we al op een halve ton zitten. Een halve ton 😮

Op naar de 100k!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie

  • Audrey

    Ik heb die van mij dus nog steeds niet! Ik hoop trouwens zelf niet op zo’n grote stijging, want ik ga nergens heen, dus het verhoogt alleen mijn belastingen maar, haha.