Algemeen,  Inspiratie

Hoe het allemaal begon…

Begon, begon – eigenlijk moet ik zeggen: hoe het allemaal begint!

Sinds een paar maanden ben ik verslingerd aan blogs over financiën. Persoonlijke financiën en hoe je die (beter) op orde kunt krijgen vooral. Volgens mij begon het met een blog van Porterenee, één van de ‘Waar doet ze het van?‘ blogs. Heerlijk vind ik het om die te lezen. Aan de ene kant is het een stiekem – maar dan zonder het stiekeme – kijkje in de portemonnee van een ander, onder het mom van, “oooooh, dus zo geven anderen hun geld uit!” Aan de andere kant is het ook een soort meetlat voor mezelf: zo kan het dus beter/slechter/anders/ook.

Al (heel erg) snel waren de Kasboekjes op Renee’s blog op en ging ik op zoek naar andere sites met meer, soortgelijke verhalen. Zodra je die begint te lezen kun je bijna niet om de andere posts op zulke sites heen. Zodoende begon ik steeds meer te lezen over besparen, consuminderen, beleggen, FIRE en HOT en ga zo maar door. Ontzettend interessant! Ik wilde dat ook!

Verstand op nul, blik op oneindig

Inmiddels heb ik een overzicht in Excel waarin ik al het geld dat er de komende twee jaar – waarschijnlijk – binnenkomt al min of meer uitgegeven (lees: verdeeld over alle potjes en kostenposten) heb, ben ik strenger gaan sparen én ben ik begonnen met beleggen. Als ik ergens door gegrepen word ga ik er ook vol voor, zoveel mag duidelijk zijn 😉

Deze blog is in de eerste plaats een leuk experiment. Ik schrijf graag en merkte dat ik meer behoefte kreeg om mijn eigen ideeën te delen en met anderen in gesprek te gaan. Daarnaast is het een stok achter de deur. Een stukje verantwoording aan mezelf en (hopelijk) aan jullie, over hoe ik/wij onze geldzaken regelen op weg naar een vorm van HOT.

Lezen jullie mee?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

2 reacties