VHNH Corona shoppen geld uitgeven
Spenden

Geld over vanwege corona? Ik niet hoor…

Overal hoor je het, een van de voordelen van de corona crisis is dat we amper geld uit kunnen geven. Uitjes, borrels, feestjes – ze gaan allemaal niet door en kosten ons dus ook niks. Ook mij niet. De vrijmibo’s en afspraken die wel – online – doorgaan, zijn een stuk goedkoper als je drinkt/eet wat je al in huis hebt. Dat geldt net zo goed voor mij. En toch hou ik aan het einde van deze maand niet ineens een boel geld over…

Dit komt onder andere door die Nintendo Switch die ik net gekocht heb. Eh, tja… Hij stond al wel een tijd op m’n lijstje, maar het was toch vooral dit hele thuisblijvengedoe dat de doorslag gaf. En Animal Crossing. (En Spyro! Jeugdsentiment!!). Bovendien kunnen we nu online met vrienden en familie spelen, lekker Mario Karten op afstand. Maar goed, daar ging m’n opportunity fund dus.

Wat ook niet helpt: door het vele thuis zitten wordt de drang om te gaan online shoppen veel groter. Hoe meer tijd (en rust) ik heb, hoe meer het gaat kriebelen. Bovendien heb ik nu dus ineens de kans om op mijn gemak op zoek te gaan naar dingen die ik al een tijd wil kopen. Kortom, merendeels dingen die ik wel nodig heb (ondergoed bijvoorbeeld, en een nieuwe sportbroek) maar die ook best prijzig zijn, allemaal bij elkaar opgeteld. Dat helpt dus niet.

He, het is oké

Wat ik hiermee wil zeggen? Geen idee eigenlijk. Misschien vooral dat – als je dit ook ervaart – je niet de enige bent. Dat het niet per se een gegeven is dat je geld gaat overhouden nu. Of dat nou is omdat je massaal puzzels inslaat, alle boeken op je verlanglijstje hebt gescoord, je veel meer uitgeeft aan boodschappen (check!), de kinderen zoet houdt (letterlijk of figuurlijk) of omdat je je garderobe op orde brengt.

Niet dat ik iemand wil stimuleren om het internet leeg te kopen, maar wel om realistisch te blijven. Het is oké als je niet ineens als een rijke stinkerd uit de quarantaineperiode komt. Ik merk bij mezelf dat ik me bijna schuldig voel als ik nu iets niet strikt noodzakelijks koop. Onzin! Als je het kan betalen en je wel blijft nadenken of je deze dingen écht wilt (in plaats van vooral omdat je ze nu toevallig tegenkomt), prima toch? Helemaal mooi als je ze dan ook nog eens lokaal, liefst bij kleine(re) ondernemers koopt, voorzover dat kan. Support your locals 😉

Ga ik nu weer lekker verder Animal Crossen!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

13 reacties

 • Maris | Moneyzz.nl

  Ha veel plezier met je spelletjes! Ik hoor ineens iedereen erover, maar voor deze crisis had ik nog nooit van dat hele Animal crossing gehoord. Zag in bij iemand voorbij komen in een vlog en zag er best grappig uit!
  Ik heb wat cadeau’s besteld voor mensen, maar niet vanwege de crisis, maar omdat mijn contract verlengd is en het nu dus gemakkelijk kan. Deze keer wel gekozen voor thuis laten bezorgen in plaats van afhalen in de winkel (kruidvat had gekunt, maar als het niet nodig is liever niet). Plus gelijk wat voor mezelf dan ook maar, scheelt een volgende keer weer verwerkingskosten betalen.
  Nu mijn contract verlengd is heb ik echt zo’n klein lijstje met dingen die ik wel wilde kopen, maar uitgesteld had omdat ik niet zeker was van inkomsten. Nu ik nog een jaar kan blijven bestel ik die dingen nu dus lekker als nog. Deels drogisterij voorraad en deels dus cadeau’s voor vriendinnen (en mezelf). En een nieuw telefoon cover omdat mijn oude nu écht kapot is.

  • Van her naar HOT

   Haha, dankje! Ik speelde Animal Crossing al op de Nintendo DS vroeger, dus voor mij is het bijna een beetje nostalgie 🙂
   Wat fijn van je contract, gefeliciteerd nog! Super dat je lekker kan blijven en fijn dat je daardoor nu de ruimte hebt om wat dingen te kopen.

   • Maris | Moneyzz.nl

    Ha ik speelde vroeger op de gameboy color en op de computer vaak Tomb Raider. (oh wat klinkt ik nu oud.. gameboy color, wie kent dat nou nog!?)
    Dankje! Ja heel erg fijn.

 • Dio

  Hahah! Ik geef normaal een kapitaal uit aan nachtjes weg, vakanties en uiteten. En sociale activiteiten. En dat geld bespaar ik niet. Ook niet verkeerd.

  • Van her naar HOT

   Dat geld bespaar je nu, neem ik aan? Dat heb ik trouwens ook wel, twee vakanties gecanceld, dan wil het wel. Eentje krijgen we een voucher voor, dus dat geld hou ik niet ineens over maar geef ik op een later moment uit. De andere krijg ik wel geld van terug, dus onderaan de streep geef ik ook niet ineens veel meer uit maar gaat het redelijk gelijk op. Wel lekker als je wel echt bespaart!

 • ria

  Ik ben ook duurder uit dan voor de Corona crisis om het zo te noemen. Komt omdat ik meer mensen ondersteun. Ik wat meer kaartjes verstuur. Boeken gekocht heb en in de winkel niet altijd het goedkoopst gekocht heb v.w.b. voeding ook vaak bij lokale boerderijwinkels dus duurder uit. Ik laat het maar gebeuren.

  • Van her naar HOT

   Fijn dat je dat kunt doen Ria! Ik probeer ook meer lokaal te doen, maar jammer genoeg zitten er bij mij in de buurt toch vooral grote ketens. Maar precies wat je zegt, ik laat het ook op z’n beloop. Zolang het niet de spuigaten uitloopt is het wel prima 🙂

 • wil

  Ben juist meer kwijt,de boodschappen brengen ze thuis ,handig maar betekend wel meer kosten niet alleen ivm het bezorgen maar vooral omdat ik nu niet zelf de minder dure dingen kan uitzoeken en vooral de afprijzingen,bij Coop was vaak het vlees voor 50% en 35% die ik dan invroor,en vlees is nu eenmaal duur dus dat mis ik nu.
  Ook bestel ik meer dingen online omdat ik niet naar de winkels ga (heel soms nog wel eens.zoals de turkse winkel die heel lekker zoet fruit verkoopt)

  • Van her naar HOT

   Herkenbaar hoor Wil! Wij zijn dus ook echt wel meer kwijt aan boodschappen. Goed ook dat je winkels zoveel mogelijk vermijdt. Uiteindelijk probeer ik vooral dankbaar te zijn dat we ons dat kunnen veroorloven, veel meer kan je er niet echt aan doen.

 • Audrey

  Je kunt nu wel lekker profiteren van je aankopen! Ik heb juist een aantal aankopen heel bewust gedaan. Ik ben in loondienst en heb een vast contract met een mooi salaris, dus juist vanuit die positie wil ik anderen ondersteunen waar dat kan. Ik bespaar op andere posten (oa benzine en agility) nu flink, dus daardoor geef ik nu ongeveer hetzelfde uit.

  • Van her naar HOT

   Goeie! Dat doe ik zeker 😉
   Ik ben wel heel benieuwd wat agility is? Maar daar heb je wel een punt inderdaad, als je de middelen hebt om “door te besteden” om het maar zo te noemen, is het wel prettig om dat ook te blijven doen. Zeker als je daarmee anderen kunt ondersteunen.

 • Bouk

  Ik hou ook niet bijzonder veel meer over dan anders hoor. Het enige wat ik nu amper gebruik is de auto, dus benzinegeld geef ik niet uit deze maand. De boodschappen zijn wat duurder, we zijn met zn allen thuis, de kinderen eten zoooo veel haha dat valt me nu pas op! Normaliter halen we 1 x in de week de grote boodschappen en af en toe tussendoor wat vers spul, maar nu? Man, op maandag is de koelkast haast al leeg 😉

  • Van her naar HOT

   Haha, ja, is het zo erg? Qua eten zijn wij vooral meer lekkere dingen gaan kopen, meer snoepen of wat specialer eten. Scheelt wel dat wij maar met z’n tweeën zijn en alleen ik de hele dag thuis ben. Gelukkig lukt het tot nu toe wel goed om niet uit verveling veel meer te gaan eten, dan zou het einde wel zoek zijn 😀