Inspiratie

Geld en de Rijken

Vandaag een korte post, omdat ik jullie dit niet wilde onthouden. Dit weekend kwam ik de money diaries op Wealthsimple tegen. Beroemde mensen (“interessante mensen”, in hun woorden) praten daarin over geld.

Zelf vind ik het heerlijk om te lezen over wat anderen met hun inkomen doen en welke keuzes ze maken. Daar kan ik ontzettend veel inspiratie uit halen – zowel over wat ik wel wil doen als zeker niet 😉

Met de rijken en beroemden is het niet anders. De verhalen gaan van slim en goed doordacht tot… tja, het stereotype ‘rijker dan goed voor je is’ en ‘waar moet je het laten’. Bijvoorbeeld het verhaal van Elijah Wood (Frodo uit Lord of the Rings) vond ik erg interessant. Hij groeide op in een omgeving met redelijk wat stress door geld en is daardoor nog steeds heel bedachtzaam in zijn uitgaven.

It’s interesting how your spending habits can shift over time. You start to make these little justifications, and $50 can quickly go from “Whoa, that’s too much” to no big thing.

Herkenbaar! (Zie ook mijn post over lifestyle inflation). Zo zijn er meer verhalen die leuk zijn om te lezen. Zelf kende ik niet alle mensen die geïnterviewd zijn, maar Kim Kardashian komt bijvoorbeeld langs (ja, ja), Han Solo doet z’n zegje (als Han Solo en in de vorm van Alden Ehrenreich) en zelfs Margaret Atwood. Genoeg om een tijd zoet mee te zijn.

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!