VHNH Euroclix sparen verdienen
Review

Euroclix-update, 8 maanden later

Ruim een half jaar geleden schreef ik al een keer over Euroclix. Mijn conclusie was toen dat het leuk is om een beetje bij te verdienen, maar meer ook niet. Hoe kijk ik daar inmiddels tegenaan?

In totaal heb ik nu €130 aan clix laten uitkeren. De eerste keer maar 1000 clix voor €10, daarna twee keer €25 (2000 clix) en vandaag dan eindelijk een keer €70 (5000 clix). Tot nu toe heb ik ruim 10.000 clix gespaard dus. Gemiddeld €16,25 per maand… Niet echt een vetpot.

Aan de andere kant, als ik netjes gewacht had en alles nu pas in één keer had laten uitbetalen, dan ontving ik nu €150. Nog steeds geen gigantisch bedrag, maar doorsparen heeft wel nut. Wacht je zelfs tot je 50.000 clix bij elkaar hebt, dan krijg je de beste koers voor je clix, en dus €850 uitgekeerd. Dat zou mij dus op dit tempo ruim drie jaar kosten… Ik geloof niet dat ik daar het geduld voor heb.

Is het de moeite waard?

Tja – ja en nee. Ik blijf er zelf mee doorgaan en voor mij spaart het tot nu toe sneller dan bijvoorbeeld Invotes of GFK (maar niet sneller of fijner dan TNS Nipo, mijn all-time favoriet). Groot voordeel vind ik dat je, in tegenstelling tot die andere platforms, in geld uitbetaald wordt in plaats van cadeaubonnen. (Niet dat ik niet genoeg uit mijn bol.com bonnen haal…)

Aan de andere kant is het dus niet zo dat Euroclix gigantisch veel oplevert. Het is meer een aardig tijdverdrijf om op loze momenten even een vragenlijst in te vullen. Die moet er dan wel net zijn, dat is namelijk lang niet altijd zo. En zelfs als ze er wel zijn komt het best regelmatig voor dat ik niet in de doelgroep val. Toch spaar ik daar wel verreweg het meest mee.

Er zijn meer manieren om te sparen. Als je nieuwe leden aanbrengt verdien je nog 10% over de clix die zij sparen, dat helpt een beetje (ong. 700 clix mee verdiend). Met de Euroclix Mastercard spaar ik over aankopen die ik daarmee doe (tot nu toe 730 clix). Directe aankopen via Euroclix doe ik af en toe (Staatsloten!), maar dat komt misschien op 200 clix totaal.

Eindstand

Mijn conclusie: alleen doen als het niet ten koste gaat van andere dingen die je belangrijk vindt of waar je meer geld mee kunt verdienen (of bijvoorbeeld je gewone werk). Om de tijd te doden voor een klein zakcentje extra, lekker doen, maar verwacht geen gouden bergen.

Toch nog geïnteresseerd in Euroclix? Als je lid wordt via mijn link verdienen wij daar allebei 150 clix (ong. €1,95) aan. Hoeft niet, is wel aardig 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

4 reacties

 • Ilse

  leuk om te lezen dat je toch redelijk wat succes hebt met euroclix. tuurlijk geen fulltime loon, maar ik zie het als een leuk extraatje.
  Waar ik vooral in geïnteresseerd ben is TNS Nipo. Ik heb heel veel gezocht, maar kom er niet helemaal uit hoe je lid kan worden van dit onderzoeksbureau. Hoe ben jij lid geworden? en is er kans dat ik dezelfde manier kan gebruiken?

  groetjes Ilse

  • Van her naar HOT

   Hi Ilse, ik moet zeggen dat ik niet eens meer zeker weet hoe ik toentertijd lid ben geworden… Dat is al een aantal jaar geleden namelijk. Volgens mij zag ik toen ergens een oproep en ik geloof ook dat dat de enige manier is om tegenwoordig nog lid te worden. Er is, voor zover ik weet, niet gewoon een aanmeldpagina o.i.d. in ieder geval. Ik ben bang dat het dus een kwestie is van geduld en misschien hun site in de gaten houden. Mocht ik er een keer meer info over vinden dan zal ik die zeker ook delen 🙂

 • Maris | Moneyzz.nl

  Zelf ben ik al jaren lid van Euroclix en redelijk actief ook. Ik heb het nu in zo verre opgebouwd dat ik 150 euro per jaar hiermee verdien en het gaat al omhoog richting de 325 per jaar, maar dat haal ik nog net niet. Hopelijk door het aanbrengen van leden dat ik wel die kant op kan gaan en nog verder, want een beetje passieve inkomsten erbij zijn wel erg welkom! Dat ga ik dan sparen om extra af te lossen op de extra lening die ik heb moeten afsluiten voor de verbouwing van mijn nieuwe huis. Alle beetjes extra helpen vind ik!