Tips

Euroclix, doen of niet?

Sinds begin september ben ik lid van Euroclix. Met Euroclix kan je clix sparen, die je weer kunt inruilen voor geld. Ben je zelf aan het overwegen om lid te worden? Hier mijn overwegingen! (Niet gesponsord)

In hun eigen woorden is Euroclix “hét spaarprogramma in Nederland, waar je je spaarpunten kunt inwisselen voor euro’s. Ook kun je op verschillende manieren punten (Clix) verdienen en hoef je, in tegenstelling tot andere spaarprogramma’s, geen producten te kopen om de Clix te verdienen.”

Dat klopt in ieder geval allemaal. Tot nu toe heb ik zelf, door het invullen van 47 vragenlijsten al een keer €10 en een paar dagen geleden nog eens €25 aan clix laten uitkeren. Best aardige bedragen in twee maanden tijd. Als ik de eerste keer niet die €10 had laten uitkeren had ik nu zelfs al €37,50 (3000 clix) kunnen hebben, nog €2,50 meer (wie het kleine niet eert, hè).

Aan de andere kant kosten die vragenlijsten me gemiddeld toch al snel 5 minuten per keer om in te vullen. Dat is alles bij elkaar dus bijna 4 uur. En €35 / 4 = €8,75 per uur is dan weer helemaal niet zoveel. Is het dan wel de moeite waard?

Hoe, wat, waar, wanneer?

Tja… dat hangt er natuurlijk vanaf wanneer je deze vragenlijsten invult. Ik kijk ’s ochtends als ik naar mijn werk loop vaak even of er iets is, dan heb ik toch niets te doen. Ook in het openbaar vervoer of in een lange rij voor de kassa zou je je tijd hier nog nuttig mee kunnen vullen. Dan is het gewoon weer mooi meegenomen.

Als je het leuk vind om je mening te geven of je ervaringen te delen, dan is dit misschien ook iets voor jou. Voor mij is dat namelijk ook een belangrijke motivatie. Afhankelijk van het onderwerp vind ik het invullen van de vragenlijsten ook gewoon leuk. Al jaren doe ik datzelfde via TNS Nipo (nu Kantar) en daar heb ik inmiddels al 60 keer een Bol.com bon van €10 verdiend.

De enige keer dat ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheid om via Euroclix iets te kopen was toen ik een Staatslot kocht. Daarmee verdiende ik 5 clix. Of ik die moeite opnieuw zou nemen, om eerst naar de Euroclix website te gaan en dan via die weg naar een andere site door te klikken en zo mijn aankoop te doen, dat weet ik nog niet. Het is nogal omslachtig als het om maar 5 clix gaat. Er zijn wel veel betere aanbiedingen, waarmee in een keer tientallen of honderden clix verdiend worden. Dat zijn alleen niet de dingen die je dagelijks koopt.

Al met al zie ik het dus vooral als een aardig extraatje. Oké voor af en toe, maar zeker niet iets om teveel tijd aan te besteden. Dan zijn er leukere en meer stimulerende bezigheden – zoals blogs lezen en schrijven bijvoorbeeld 😉

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar Euroclix, dan kan je je via deze link aanmelden. Als je dat doet krijg ik daar 150 clix voor en je verdient zelf 150 clix door het aanmelden. Hoeft niet, is wel aardig.

Wat vindt jij van sites als Euroclix?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

2 reacties

  • Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl

    Ik vind het een prachtig programma 🙂 Maar ik ben er in 2004 al mee begonnen, nog in mijn studententijd. Dan is die 8 euro natuurlijk een prima uurloon. Door de jaren heen heb ik inmiddels best een referral-lijst opgebouwd, waardoor ik het niet alleen meer van de kliks en vragenlijsten hoef te hebben. Dat maakt het natuurlijk ook weer leuker. Overigens klik ik wel elke dag even op de lottery-link én zorg ik ervoor dat ik alles via een Euroclix-link bestel. Als ik er een beetje aan trek, lukt het me dit jaar nog om weer een uitbetaling van 850,- aan te vragen. En tja, dat is toch écht wel de moeite waard!

    • Van her naar HOT

      Helemaal waar, hangt zeker af van waar je het mee vergelijkt. En ik kan me voorstellen dat het opbouwen over zo’n lange tijd veel scheelt! €850 is zeker wel de moeite waard, ja, wow. Daar ben ik nog niet helemaal 😉