VHNH mondkapje vote stem tweede kamerverkiezingen
Algemeen

Een mooie dag om je stem te laten gelden

Heb jij al gestemd? Ik wel, net, precies toen het ging regenen. Nu schijnt de zon. Ben je nog niet geweest, kies dan zo’n zonnig moment om je stem uit te brengen – maak er een ommetje van, frisse lucht en een frisse wind door de democratie. Dat hoop ik tenminste. Verandering ten opzichte van de afgelopen jaren.

Natuurlijk kun je je alle dagen van het jaar uitspreken. Met de uitspraken die je doet, de aankopen. Maar je krijgt – meestal – maar een keer in de vier jaar de kans om een stempel te drukken op hoe de landelijke politiek er de komende jaren uitziet. Maak daar gebruik van.

Ik vond vandaag een goede dag om de stilte hier op mijn blog weer eens te doorbreken. Niet om over geld te praten, wel om je op te roepen vandaag te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Of je nou links, rechts, jong, oud, man of vrouw stemt. Iedereens mening doet ertoe, elke stem telt – samen zijn wij Nederland. Laat dus van je horen in het stemhokje. Dat heeft uiteindelijk natuurlijk ook impact op je portemonnee.

Vergeet niet je paspoort/identiteitsbewijs/rijbewijs om je te kunnen legitimeren. Check dat je je stempas bij je hebt. Maak maar één vakje rood, of geen als je blanco wilt stemmen. Kan je niet zelf gaan stemmen, regel dat nog snel een volmacht voor iemand die je vertrouwt (als je zo iemand in de buurt hebt). Je hebt nog tot 21.00 vanavond. Enne, persoonlijk zou ik nog zeggen #stemopeenvrouw (en links-progressief), maar die keuze is aan jou 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie

  • Audrey

    Ik heb mijn stem zojuist laten gelden! Inderdaad lekker gecombineerd met een wandelingetje tijdens de lunchpauze.