VHNH tonnair vermogen nettowaarde
FIRE/HOT

Een miljoen, here we come!

Misschien had ik er in het kader van 1 april voor moeten kiezen om te doen alsof we de eerste half miljoen al bereikt hadden o.i.d. (die huizenprijzen in de Randstad toch ook!), maar ik ben niet zo van de 1 aprilgrappen. Vandaar toch maar een gewone update over ons vermogen. We mogen dan wel niet de magische 500.000 euro bereikt hebben, maar de eerste 100k – je weet wel, de moeilijkste – hebben we nu bereikt. Ik ben tonnair! Nou ja, bijna*

Deze updates worden eigenlijk steeds saaier vind ik, sinds we de nulgrens gepasseerd zijn. Misschien wordt het weer eens tijd voor een marktcrash of zoiets, dat er nog wat spannends gebeurd. Een flinke daling, dát zou wel weer interessant zijn om over te schrijven. Of misschien moeten we overwegen om een huis te k- Wacht, dat hebben we al gedaan. Tegen de tijd dat alles rond is met de koop en verkoop ben ik benieuwd hoe het ervoor staat met onze nettowaarde. Dat zal toch wel een dipje opleveren vrees ik.

Voor nu gaat het nog allemaal van een leien dakje. Dat kleine beetje geld wat ik nog bij DeGiro heb staan groeit. We kunnen flink sparen. Er zijn de laatste tijd geen onverwachte tegenvallers geweest – even afkloppen. Ook geen meevallers overigens, daar staan we wel voor open. FYI. Met de nieuwe WOZ-waarde, een nette 8,5% hoger dan vorig jaar, gingen we dus eindelijk over een ton heen. Inmiddels mag ik al wel zeggen dat we ruim een ton bezitten.

*Tonnair… ik weet niet of ik dat nou zo’n begerenswaardige titel vind. Het klinkt wat lullig. Doet me denken aan tonnetje rond. De air van een ton. Tonnair. “Gelukkig” voldoen wij nog helemaal niet aan de voorwaarden, namelijk 100.000 vrij vermogen. Bij ons zit het grootste deel vast in ons huis namelijk. Goed, toch maar doorploeteren naar die miljoen. Vanaf hier wordt het makkelijker, toch? Of geldt dat ook pas als je een ton belegd hebt? Dan moeten we nog wel even. Pff…

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

6 reacties

 • Uitklokken

  Je bepaalt zelf wanneer je tonnair bent, maar ik vind het zelf een enorme kick als je die zes cijfers op je scherm ziet bij je beleggingsrekening!

 • Dertigermetkids

  voelt goed ! hier gaat de netto waarde ook als een speer. blijf het bizar vinden! ben het van huis uit absoluut niet gewend en ik vind ook niet dat wij nu zoveel verdienen of belachelijk zuinig doen oid.. snap soms niet waardoor het komt 😉 ik denk door kleine stapjes die samen grote stappen vormen en hiermee een mooi sneeuwbaleffect creeren en dat voelt heel goed!
  leuk om te lezen bij anderen dat het ook zo goed gaat!

  • Van her naar HOT

   Ik had het er vorige week nog over met mijn moeder. Dat als je eenmaal wat beter gaat opletten (of door een pandemie veel minder kan uitgeven…) dat het heel hard kan gaan met het sparen/beleggen/verstandige dingen doen. Bij ons is nog weinig sneeuwbaleffect, dat lijkt me helemaal erg fijn.