VHNH thuisblijven onrust onzekerheid corona
Algemeen

Een huis vol onrust en onzekerheid

Het voelt een beetje gek om op dit moment te bloggen over de normale (financiële) koetjes-en-kalfjes. Maar het is ook niet mijn bedoeling om van Van her naar HOT een soort crisis-dagboek te maken – het is hier dus een beetje stil. Onrust, dat is wat ik vooral ervaar.

Veel mensen bloggen nu, uiteraard, ook over de beurzen. Elke dag is een achtbaan; dan staat alles weer stil, dan maakt het een duikvlucht, of schiet het ineens omhoog. Talloze nieuwe beleggers stappen in, heel veel mensen kunnen de stress niet aan en verkopen (niet doen! Je maakt pas verlies als je verkoopt). Het is moeilijk om niet mee te gaan in de gekte, vorige week heb ik zelf ook wat bijgekocht (VWRL en IDVY om specifiek te zijn, mocht dat je interesseren). Niet op het laagste punt tot nu toe, waarmee maar weer eens bewezen wordt dat de markt niet te timen valt. Ach ja.

Het voelt ergens wat nutteloos om me daar nu druk om te maken. En een beetje cru om blij te zijn dat de markt inzakt, aangezien dat het gevolg is van een crisis die ontzettend veel mensen raakt en gaat raken. Dit is wel heel erg ‘de een z’n dood is de ander z’n brood’, maar dan op globale schaal. Als je dan weer leest hoe het nu bij de Kindertelefoon is, bijvoorbeeld, poeh. Mijn hart gaat uit naar al die “onzichtbare” slachtoffers van Corona, naast iedereen die direct getroffen wordt.

Daarbij voelen mijn eigen zorgen en onrust weer heel nietig. En toch probeer ik daar ook niet aan voorbij te gaan. Het verbaast me steeds weer hoe stressvol ik deze situatie en het alleen zijn vind. En dan zitten we pas in week twee… Het is allemaal relatief, maar op persoonlijk niveau mag ook best erkend worden dat deze situatie moeilijk is. Ik hoop dat het de komende tijd makkelijker wordt, als we wennen aan het nieuwe – tijdelijke – normaal. Natuurlijk voor mezelf maar ook voor de mensen met grote(re) problemen voor hun gezondheid, veiligheid, stabiliteit.

Het is gek en ontredderend dat je juist nu zo weinig kunt doen. Dat met thuisblijven je het meeste helpt (en eventueel een donatie, bijvoorbeeld aan de voedselbank of de WHO, als je die kunt missen nu). Daar maken we dus maar het beste van, met actief ook aandacht voor goed nieuws in deze tijden en waardering voor het feit dat ik mijn familie en vrienden nu vaker spreek.

It has never been easier to save lives. Be a hero and stay home.
Rarely does the normal person have the opportunity to, with small sacrifices, save the lives of their friends, neighbors, and relatives. But right now, we do have that...
Bron: The Happy Broadcast – altijd een aanrader!

Nou, nu ga ik maar weer verder met de superheld uithangen. Succes allemaal 🙂

Hebben jullie nog tips, tricks, hacks of andere topideeën om fysiek en mentaal deze weken goed (thuis) door te komen? Deel ze vooral! Spellen die iedereen zou moeten kennen, creatieve manieren om met je oma in contact te blijven, het beste boek dat je ooit gelezen hebt, slimme trucs om ten alle tijden 1,5 meter afstand te houden – kom maar door!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

5 reacties

 • Meer of Mynder

  Heel herkenbaar. Ik merk ook dat ik niet steeds de neiging wil hebben om dan maar te schrijven of corona-zaken of crisismanagement. En in onrustige tijden, is het meestal niet vanzelfsprekend dat er positieve creativiteit ontstaat. Het kaapt wel een beetje de aandacht, dit alles. Komen we wel weer doorheen! 🙂

 • ria

  Ik heb niet zo last van geen werk, maar dat is omdat ik in de gezondheidszorg werk, dus nu is het druk. Ben gewoon blij dat dat doorgaat, ik heb net 2 weken vakantie gehad en ben toen lock-down gegaan om te voorkomen dat ik een besmetting zou oplopen. Wat ik deed was veel lezen, nu een nieuwe taal aan het leren online, me verdiepen in de tuin en heb jawel pindakaaspotten voor de vogels gehamsterd, ik heb kleding zitten te maken, ik heb me verdiept in vogels in de natuur. Eigelijk merk ik dat ik me wel vermaakt heb.

 • mariimma

  In deze onzekere en surrealistische tijden neem ik me steeds voor om toch vooral ook weer eens over financiën te schrijven, maar het leven van alledag haalt me steeds in. Ik merk ook dat het me in deze situatie ook nóg minder boeit wanneer anderen schrijven over hun aandelen of dat ze aangifte inkomstenbelasting gedaan hebben.

  De verhalen over de kindertelefoon hebben mij ook erg geraakt. Ik begrijp je volkomen.

 • Audrey

  Vooral schrijven waarover jij wil! Ik heb mezelf net maar (via jouw link!) op de wachtlijst van De Giro gezet. Mijn favoriete bordspel is trouwens Ticket to Ride. Als je helemaal alleen thuis bent, is Set ook leuk, want daar heb je geen medespeler voor nodig.

 • Stella

  Ik ben ook niet zo bezig met de beurzen, financiën en dat soort zaken, vind het nu belangrijker dat mijn werk van afstand lukt en ik met mijn studenten in contact blijf. Een aantal daarvan dreigen onder de radar te raken en dat is vervelend. Ik wil ook niet dat ze in problemen komen doordat hun bijbaantjes tijdelijk stilliggen. Daarnaast maak ik me ook zorgen om wat oudere mensen in mijn omgeving en hoop ik dat zij virusvrij blijven. Mijn vader, mijn schoonmoeder, een aantal vrienden en vriendinnen van 75+. Daar gaat nu mijn tijd en energie ook naar toe door meer te bellen en te appen.