VHNH gelukkig nieuwjaar doelen spaardoelen 2021
FIRE/HOT,  Sparen

Toch wat doelen voor 2021

Nieuw jaar, nieuwe moed – en toch ook maar wat doelen om in 2021 aan te werken. Deels vloeien ze gewoon voort uit de budgetten die we al opgesteld hebben, deels zijn het nieuwe, concretere stippen op de horizon.

Ten eerste: Gelukkig Nieuwjaar! Maak er iets moois van in 2021, wees lief tegen jezelf en anderen, en blijf in je elleboog hoesten…

Nieuwe doelen

Vorige week zat ik er nog een beetje doorheen met dat doelen stellen, maar inmiddels ben ik een jaar ouder en wijzer en durf ik het weer aan. Wel stel ik dit jaar een wat ander soort doelen dan voorheen. (Procentuele groei, wat!?)

Without further ado:

Mijn studieschuld helemaal afbetalen

Toen ik een paar jaar geleden afstudeerde deed ik dat met ruim 18.000 euro studieschuld op de teller. Allemaal bij elkaar gesprokkeld in een jaar in het buitenland studeren. Inmiddels is daar nog ruim 8500 euro van over. Die wil ik voor mijn 30e verjaardag afgelost hebben. We mikken er nu op om er uiterlijk in mei vanaf te zijn, zodat we dan volle vaart met de andere doelen aan de slag kunnen.

De eerste ton aan vermogen behalen

Deze is een beetje flauw, want ik verwacht in februari toch wel weer een redelijke stijging van de WOZ-waarde van ons appartement. Daarmee komen we al een heel eind in de buurt van de ton, hopelijk. Hoe dan ook is dit doel zeker haalbaar – ik wil vooral niet vergeten daar bij stil te staan én het te vieren, daarom staat ‘ie in dit lijstje.

Onze nettowaarde minimaal 30% laten groeien

Dit is het meer uitdagende nettowaarde-gerelateerde doel voor dit jaar. In 2020 hebben we een bizarre stijging van bijna 250% gerealiseerd op onze nettowaarde. Deels doordat de WOZ-waarde omhoog schoot, maar ook door veel af te lossen, te beleggen en te sparen. Uiteraard speelde het feit dat onze nettowaarde nog niet zo hoog was afgelopen januari daar wel in mee. 30% groei komt neer op zo’n 2000 euro per maand die we moeten sparen/investeren/aflossen. Zoals het er nu naar uit ziet is dat te doen…

Minimaal 25.000 euro gespaard hebben voor een volgend huis

Het klassieke spaardoel voor dit jaar is om onze spaarpot voor een nieuw huis aan te vullen tot 25.000 euro. Momenteel hangen we al een hele tijd rond de 10k. Dat is een aardig bedrag, maar gezien alle kosten die bij een verhuizing e.d. komen kijken willen we nog een stuk meer sparen.

De zorgverzekeringspremie voor 2022 bij elkaar sparen

Het laatste doel voor 2021 is – daar is ‘ie weer – het vooruit sparen voor de zorgverzekering voor volgend jaar. Precies weten hoeveel dat moet zijn gaat natuurlijk niet, maar ik gok op ongeveer 1600 euro. Eind december heb ik weer betaald voor heel dit jaar, maar vanwege continu veranderende doelen kwam dat geld alweer uit mijn buffer. Niet helemaal de bedoeling, vind ik, dus dit jaar ga ik nog eens proberen het wel vast te sparen!

Dat waren ze, mijn vijf doelen voor een financieel voorspoedig 2021. Ik ben benieuwd wat het leven nu weer op ons pad gooit along the way… 😉

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

2 reacties