VHNH week in geld
Mijn week in geld

De week van Anne

In ‘Mijn week in geld’ deelt een lezer hoe het hem of haar de afgelopen week verging op financieel gebied. Wat was geld dat ze zo nog een keer zouden uitgeven? Of juist iets wat met pijn in het hart werd afgerekend? Is er geld gegaan naar het realiseren van dromen? Aan de hand van een week krijgen wij een kijkje in hun portemonnee.

Deze week lezen we mee met Anne (25), die door een bewuste keuze meer kon gaan sparen én meer rust en ruimte in haar leven kon creëren. Plus een goede geldtip!

Naam
Anne van Niemwegen
Leeftijd
25
Maandelijks netto-inkomen
€673
Geld dat ik met plezier uitgaf
€175 voor de huur, inclusief gas, water, licht en internet. Op mezelf wonen in een kamer vind ik nog altijd fijn, ik doe het al sinds mijn 18de.
Geld dat ik veel liever niet uitgegeven had
€60 voor een matras bij de Aldi.
Een uitgave die me verraste
Dat mijn matras uit het niets kapot leek te gaan; ik had hem nog maar vier jaar. Hij was van een merk en druk duurder dan de nieuwe die ik gekocht heb. Bovendien ging hij nét buiten de garantie van 3 jaar kapot, ha.
Geld waarvan ik wist dat ik het uit ging geven (en dat prima vond)
Voor een blikje cola om in het park mensjes te kijken. Ultieme luxe. Ik heb vrije tijd; zij lopen gehaast voorbij.
Geld dat ik aan mijn doelen of dromen heb uitgegeven
€50 gespaard.
Mijn guilty pleasure als het op uitgeven aankomt
Blikjes cola zero (Aldi) en duur fruit als frambozen en blauwe bessen.
Stomste uitgave ooit
Die merkmatras, een merktelefoon; terwijl de goedkope die ik nu heb gebruiksvriendelijker is.
Beste uitgave ooit
Een garagebox van €13.000, zodat ik een kleinere kamer kon nemen en dus veel goedkoper kon huren en dacht meer te kunnen sparen. Zo hoefde ik mijn spullen van oma niet weg te doen en heb ik een plek vlakbij mijn parttime werk om rustig te lunchen en mezelf even terug te trekken. Hij is groter dan mijn kamer en de ideale chill-plek. Ik heb besloten minder te gaan werken, omdat ik tegen een burnout aanzat.
Hier zou ik nooit geld aan uitgeven
Make-up & alcohol.
Mijn beste geld-tip
Vraag je bij aankopen af: heb ik het echt nodig? Zo niet, is het genieten van die aanschaf het geld waard in werk(tijd)?

Ook een keer meedoen? Dat kan door op de pagina ‘Mijn week in geld – meedoen‘ het formulier in te vullen, kost maar een paar minuten 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

Eén reactie