VHNH nettowaarde cijfers
FIRE/HOT

De cijfers – hoe staan we er voor?

Afgelopen maand hebben we nogal wat dingen omgegooid, alleen is dat in de cijfers niet terug te zien. De nettowaarde is weer gestegen en we zijn weer een – totaal subjectieve – grens over!

Inmiddels staat de teller op ruim 75.000 euro. Ik blijf het bizar vinden, vooral als ik me bedenk dat we in januari nog rond de 20.000 zaten. Daar zit een heleboel WOZ-waardestijging bij in, maar toch ook duizenden euro’s die we zelf gespaard hebben. Als de bal eenmaal rolt kan het best hard gaan…

Verder heb ik besloten dat ik binnen een jaar mijn studieschuld afgelost wil hebben. Daarvan is nu nog bijna 13.000 euro over, dus dan moet er flink wat geld heen elke maand (ruim 1100 euro). Dat kan wel, maar het betekent ook dat we minder kunnen sparen voor een volgend huis… keuzes, keuzes. Mooie is wel dat ik dan voor mijn 30e schuldenvrij (op de hypotheek na) ben!

Om achter dat doel nog wat extra vaart te zetten heb ik ook vast wat geld uit mijn buffer gehaald en was ik begonnen wat aandelen te verkopen. Ik overwoog zelfs alles de deur uit te doen en extra af te lossen. Hoppa. De buffer laat ik nu verder met rust en de aandelen toch ook, dus die 300 euro van mijn verkochte beleggingen gaat het verschil niet maken. Maar goed, het was een leuk experiment, ofzo.

Verder zijn er eigenlijk geen heel bijzondere dingen gebeurd. We hebben de afgelopen dagen eindelijk wat pannen vervangen én een deel van ons servies. Shocking, want daar zaten we al heel lang over te wikken en wegen. Dat zijn de momenten dat het verstandig (terughoudend) zijn met geld uitgeven ons wel erg beperken… je kunt er ook teveel mee bezig zijn. Iets om op te blijven letten!

Heb jij nog spannende uitgaven gedaan de afgelopen tijd?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

9 reacties

 • Geld Coach

  Leuk om weer eens wat van je te lezen. Slim om binnen het jaar de studieschuld af te lossen, weg is weg.

  Bij mij was het afgelopen maand vrij rustig met de uitgaven, enkel het gebruikelijke.

 • Audrey

  Ik had afgelopen maand wel een paar kleine financiele uitspattinkjes, maar de totaalbalans was wel weer erg netjes, vond ik. Ben benieuwd naar je nieuwe servies trouwens!

 • Sabine

  Mijn inductieplaat en vaatwasser besloten het binnen een paar dagen na elkaar de geest te geven, dus mijn buffertje heeft een tets in het gezicht gehad, maar kunnen koken is best nuttig. Daar heb je immers die buffer voor.

 • Maris | Moneyzz.nl

  Lekker dat je zo goed bezig bent met je studieschuld aflossen! Zal een heerlijk gevoel geven als het eenmaal zo ver is! Hier alvast de kerstcadeaus gekocht! Dus of dat nou spannend is, niet echt. Maar wel leuk! Zo ben ik lekker op tijd alvast helemaal klaar en is er ook geen stress nodig. En heb ik alvast kerst-voorpret 😉