Inspiratie,  Spenden

Budgetteren kun je leren

Eén van mijn favoriete blogs van het moment is Half Banked (Eng). Deze Canadese millennial schrijft op een heel toegankelijke manier over geldzaken en haar reis naar succesvol met geld omgaan. Met de nodige valkuilen on the road. Fijn vind ik dat, om te lezen over mensen die het ook niet zomaar wisten en in een keer alles goed deden. Dat geeft hoop, toch? 😉

Vandaag las ik een stukje van haar waarin ze schreef over twee problemen met budgetteeradvies. Dat is niet persoonlijk (want moet een groot publiek aanspreken) en het is niet doel-georiënteerd (vaak gaat het om de achterliggende ideeën maar niet om concrete stappen die je moet zetten).

Wat heb je er dan aan?

Het persoonlijke, dat kan ik ook niet zomaar bieden. Ik kan immers niet in jouw portemonnee of die van de buurvrouw kijken – ik weet niet wat jij binnen krijgt, wat eruit gaat of wat jij belangrijk vind in het leven. Dat stuk moest ik ook voor mijzelf duidelijk krijgen en daar gaat mijn volgende Budgetteren kun je leren-post over (die vind je hier).

Dat concrete, daarvan kan ik ook alleen zeggen hoe ik het heb aangepakt. Of dat werkt of niet? Tja, de tijd zal het leren… Gelukkig vind ik budgetteren ontzettend moeilijk (en is mijn budget nog steeds niet perfect!), dus alle hobbels waar ik overheen gedenderd ben kan ik al delen. Wie weet heb je er wat aan. Mijn budget-valkuilen komen volgende week aan bod. En ik zal natuurlijk wat meer vertellen over hoe ik het nu zelf aanpak.

Is jouw budget al helemaal naar wens? Of merk jij ook nog weleens dat je het lastig vindt om je eraan te houden? (Ik wel!)

 

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!