VHNH week in geld
Mijn week in geld

A’s week in geld

In ‘Mijn week in geld’ deelt een lezer hoe het hem of haar de afgelopen week verging op financieel gebied. Wat was geld dat ze zo nog een keer zouden uitgeven? Of juist iets wat met pijn in het hart werd afgerekend? Is er geld gegaan naar het realiseren van dromen? Aan de hand van een week krijgen wij een kijkje in hun portemonnee.

Deze week is de beurt aan A (40), zelf ook blogger en oh, wat zijn die verrassingen en vervelende uitgaven herkenbaar! Daar heb ik me zeker ook weleens schuldig aan gemaakt. Goede waarschuwing dus voor de valkuilen én een lekker concrete tip om goed met je geld om te gaan.

Naam
A
Leeftijd
40
Geld dat ik met plezier uitgaf
€160, aan een jaarabonnement op Real Vision. Dit is een soort Netflix voor finance. Ik vind geld uitgeven aan dingen waar ik veel van kan leren, echt de ultieme uitgave. Investeren in jezelf, nooit over twijfelen!
Geld dat ik veel liever niet uitgegeven had
€33, aan thuisbezorgd. Omdat we te lui en moe waren om even 2 minuten richting de appie te lopen. Dit soort “twijfel-uitgaven” probeer ik er nog een beetje uit te krijgen. Want je bent dan niet echt blij met je uitgave, terwijl je dat van tevoren al aanvoelde.
Een uitgave die me verraste
€24, aan een app voor mijn iPhone waar kennelijk een abonnement aan vast zat en ik dacht deze uitgezet te hebben. Niet dus. Dom dom!
Geld waarvan ik wist dat ik het uit ging geven (en dat prima vond)
€400, aan Airbnb voor een vakantie in Azië. Een van de dingen waar ik niet vaak op bespaar is reizen. Als ik een huisje of hotel vind waar ik me helemaal zie zitten, ben ik vaak geneigd om hier ook echt wat meer voor te betalen. Maar in tegenstelling tot vroeger, zet ik dit geld wel altijd van tevoren opzij, op een aparte spaarrekening die ik zo snel mogelijk weer probeer aan te vullen.
Geld dat ik aan mijn doelen of dromen heb uitgegeven
€500, aan investeringen die me later meer passief inkomen gaan opleveren. Ik wil in de toekomst meerdere stromen van passief inkomen hebben, zodat ik niet langer volledig afhankelijk ben van een salaris.
Mijn guilty pleasure als het op uitgeven aankomt
Dit is dus echt een heel bizarre guilty pleasure, maar ik ben dus echt sinds een paar jaar verslaafd aan investeren. Ik geef daar soms zoveel aan uit, dat ik me halverwege de maand besef dat ik wel heel enthousiast ben geweest. En dan staart mijn “geld om leuke dingen te doen” potje me heel zielig aan.
Stomste uitgave ooit
€250, aan kleding die ik vervolgens te laat had teruggestuurd. En kreeg dus mijn geld niet meer terug. Ik was vroeger echt een enorme online shopper. “Oh, dat is handig, en die, en die”. En dan werd het thuis bezorgd en dan vond ik het niets. Maar terugsturen, er HELEMAAL voor naar een POSTNL punt….dat leek wel een onmogelijke hindernis. Echt zonde, al dat geld. Maar dat doe ik dus nu gelukkig niet meer 😉
Beste uitgave ooit
Honderden euro’s aan boeken. Ik denk dat boeken in mijn leven de beste uitgaven zijn geweest en ik nog nooit (met uitzondering van 1 of 2) spijt van heb gehad. Je koopt namelijk twee dingen: kennis en rust. Kennis omdat je er veel van leert, rust omdat je ergens rustig dient te zitten om uberhaupt te kunnen lezen (en niet steeds op een laptop of telefoon te zitten)
Hier zou ik nooit geld aan uitgeven
Dure horloges en zonnebrillen. Ik hou van beiden, maar voor een zonnebril heb ik niet meer over dan €100 en een horloge niet meer dan €500. Ik ken mensen die een salaris van €3000 netto hebben en horloges van datzelfde bedrag en meerdere zonnebrillen van boven de €250. Dat snap ik niet, maar leuk natuurlijk dat ieder z’n eigen ding heeft 🙂
Mijn beste geld-tip
Betaal jezelf eerst en gebruik twee rekeningen! Bepaal voordat je salaris binnenkomt, hoeveel geld je deze maand gaat investeren en hoeveel geld je nodig hebt voor boodschappen etc. Zodra je salaris binnen is, schrijf je dat geld snel over naar zowel je investeringen en die aparte “huishoudrekening” (waar geen rekeningen automatisch van afgeschreven kunnen worden). Dan pas betaal je je maandelijkse rekeningen zoals huur etc. Dit zorgt ervoor dat je altijd EERST blijft investeren in je toekomst en DAARNA pas de rekeningen van het “nu” betaalt.
Mijn eigen blog
http://www.meerofmynder.com

Ook een keer meedoen? Dat kan door op de pagina ‘Mijn week in geld – meedoen‘ het formulier in te vullen, kost maar een paar minuten 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!