VHNH road trip USA Amerika vakantie
Reizen

Amerika-update: tickets geboekt!

Whoohoo, het is zover: onze reis naar Amerika is nu definitief vastgelegd. We hebben vliegtickets geboekt en ons daarmee vastgelegd. In september vertrekken we voor vier weken naar de Amerikaanse westkust!

We vliegen op Vancouver en van daaruit vertrekken we, eerst per trein en daarna met een huurauto, richting het Zuiden. Hoe en wat precies weten we nog niet – sowieso gaan we een groot deel van de reis op de bonnefooi doen.

Seattle, Portland, San Francisco en Los Angeles wil ik in ieder geval bezoeken, onder andere om bij vrienden langs te gaan. Dat willen we combineren met wat meer landinwaarts gaan, richting een aantal van de National Parks.

Hoe zit het met de begroting?

Dit zou geen personal finance blog zijn als ik het niet ook een beetje over geld ging hebben in deze update. Vandaar dus. Zoals je hier kunt lezen ga ik uit van een budget van tussen de 3500 en 4000 euro (per persoon). Een smak geld inderdaad, maar vier weken op vliegvakantie mét autohuur is ook duur. Een bewuste keuze. Deze Amerika-road trip wil ik al sinds 2010 maken namelijk!

Onze tickets kosten, bij KLM, inclusief bagage net geen €1300 voor ons samen. Zelf had ik gerekend op vliegkosten tussen de zes en zevenhonderd euro, dus dat doen we prima. CO2 compensatie zit hier al bij in.

De autohuur hebben we nog niet geregeld, maar daar hebben we ons al wel in verdiept. Hoogstwaarschijnlijk komen we daarmee rond de €1200 uit, dus met een treinticket (Vancouver-Seattle) zitten we voor het reizen op ongeveer €1300 ook. Dan houden we nog €4400 over (bij €3500 p.p. totaal) voor overnachtingen, toegangstickets, eten en wat we verder willen uitgeven. Ruim €150 per dag voor twee personen, moet te doen zijn!

Zodra we meer geboekt en gepland hebben zal ik weer een update geven. De voorpret is immers al de helft van de lol van zo’n reis 😀 Tips over wat wel of juist niet de moeite waard is zijn dus nog meer dan welkom!

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

2 reacties