Tips

Aanrader: The Financial Diet

Eén van mijn favoriete geldgerelateerde YouTube-kanalen is The Financial Diet (de blog die daarbij hoort staat in mijn blogroll en is ook erg fijn). Bovenstaande video geeft een aantal nuttige tips als het op budgetteren met een flexibel inkomen aankomt. Tegenwoordig speelt dat voor mij niet meer zo, maar toen ik nog als ZZP’er werkte was dat een grote uitdaging.

De videos die TFD online zet zijn vaak kort maar krachtig. Zowel op YouTube als op hun blog richten ze zich voornamelijk op millennials, dus misschien is hun inhoud iets minder relevant als je iets ouder bent. Toch denk ik dat er voor iedereen wel interessante onderwerpen langskomen (en ook voor iedereen minder interessante dingen…).

Ze benaderen alles op een open en makkelijk te begrijpen manier. Vooral als je dus nog niet zo ver bent in je financial journey is dit een goede bron. Ze behandelen alles, van beleggen (voor beginners), tot budgetteren, tot overleven in een dure stad. Een andere leuke video vind ik deze, over de leugens die we onszelf vertellen als we beginnen met budgetteren. Herkenbaar! Of deze, over verschillende manieren waarop je ongemerkt geld laat liggen. Onder andere opportuniteitskosten (opportunity cost) en het belang van investeren komen aan bod. Ook een aanrader.

Welke (personal finance) YouTube-kanalen raad jij aan?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

2 reacties

  • Adine @ LekkerLevenMetMinder

    Wat een mooie blog! Ik kwam ‘m tegen via een reactie bij mij, dus heb nu ook weer een nieuw leesmomentje erbij 😉 Ik ben van het lezen nu langzaam aan het uitbreiden naar het luisteren (van podcasts), maar met YouTube doe ik nog niet zoveel, dus daar heb ik nog geen tips voor. Mocht je van podcasts houden, dan is Optimal Finance Daily ook een leuke; daar worden verschillende blogs voorgelezen. Nooit heel lang en zo kom je toch in aanraking met weer hele nieuwe inspirerende kanalen.

    • Van her naar HOT

      Dankje! Ik zat altijd al veel op YouTube, dus voor mij verschoof het daar langzaam richting finance kanalen toen ik meer over personal finance ging lezen. Voor mij zijn de podcasts nog een ontdekking, dus ik ga deze zeker opzoeken! Had er nog niet van gehoord en klinkt goed. Bedankt voor de tip!