VHNH bergbeklimmen salarisverhoging
Werk

40% salarisverhoging

Deze maand was het dan zover: mijn eerste salaris op basis van mijn nieuwe contract. Onderdeel van dat nieuwe contract was een (bruto) salarisverhoging van ruim veertig procent. Nu was het nog afwachten wat daar netto dan uit zou komen – welk bedrag zou er onderaan mijn loonstrookje staan?

Mijn salarisopbouw is iets anders dan voorheen nu. Zo kan ik er bijvoorbeeld voor kiezen mijn vakantiegeld maandelijks te laten uitkeren en heb ik een flexbudget waarin o.a. mijn eindejaarsuitkering (ook wel dertiende maand) verwerkt zit. Ook mijn pensioenpremie veranderde, maar hoeveel dat precies zou zijn wist ik nog niet.

Elke maand 25% meer

Waar ik hiervoor zo’n beetje exact modaal verdiende, kom ik nu dus op bijna 1,5 keer modaal uit en netto betekent dat dat ik een kwart meer verdien dan mijn vorige salaris. Als huishouden ligt ons inkomen nu op ruim 2,5 keer modaal. Samen verdienen we bijna een ton (bruto)! Ik kan oprecht zeggen dat ik dat twee, drie jaar geleden nooit had gedacht.

Dit extra geld stelt ons nog meer in staat om hard te sparen voor ons volgende huis, terwijl we bijvoorbeeld nog wel op vakantie kunnen – voor zover dat nu met corona (en de maatregelen) wenselijk is – en geld hebben voor andere dingen die we leuk en belangrijk vinden. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, zeker in deze tijden en ook omdat het steeds meer lukt om die zorgeloosheid rondom geld te ervaren die ik zoek.

We hebben besloten om iets meer aan onszelf uit te gaan geven (voornamelijk uitjes, hobby’s en vakanties) en vooral ook meer te gaan reserveren voor verwachte uitgaven, zoals een nieuwe auto. Nu hadden we toevallig ook deze week de pech dat de auto van mijn vriend ermee ophield, dat gaan jullie wel terugzien in de volgende nettowaarde update πŸ˜‰

Sparen vs. reserveren

Ons spaarpercentage gaat dus niet significant omhoog, we gaan er vooral voor zorgen dat we onze buffers en het spaargeld voor het huis niet voor andere dingen hoeven aanspreken. Ook een heel fijn gevoel!

Naast geld voor het vervangen van onze auto (we rekenen erop dat we dat na ongeveer vijf jaar doen), zetten we ook wat meer opzij voor onderhoud in huis en meubels. Tot nu toe was dat altijd erg krap, waardoor we sommige klusjes eindeloos uitstelden. De keuken heeft bijvoorbeeld na drie jaar nog steeds geen plint omdat er altijd wel andere, urgentere zaken voorbij kwamen. (Heeft uiteraard niets te maken met geen tijd maken voor saaie klusjes!) Oeps… πŸ˜€

Geen heel gekke dingen dus en al het toewerken naar HOT loopt gewoon door. Eigenlijk best saai, zo’n loonsverhoging!

Wat heb jij met je laatste loonsverhoging gedaan?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

12 reacties

 • Audrey

  Superfijn voor jullie, en gefeliciteerd ook! Mijn loonsverhogingen gaan meestal in kleine stapjes, maar ook bij de grotere stap die ik heb gemaakt, ben ik – heel saai – gewoon meer gaan aflossen. Maar ik weet waar ik het voor doe en ik word er nog elke maand heel blij van!

 • Dromen & Doen

  Wauw, wat een mooie loonsverhoging. Gefeliciteerd. Goed om te lezen dat jullie het ook gebruiken voor uitjes, vakanties en hobby’s en niet alleen maar opzij zetten voor “later”.

 • Mr FireMe

  Wat een mooie stap zeg, gefeliciteerd! En laat je nu niet teveel grijpen door de LIFESTYLE INFLATION HE?!? πŸ˜‰
  Geniet ervan!

 • AssOnFire

  Congrats!

  Mijn loon is afgelopen 2 jaar in 2 stappen ook met 40% gestegen. Heerlijk! En ook iets om trots op te zijn.

 • Maris | Moneyzz.nl

  Kijk dat is nog eens een mooi extra percentage! Mijn laatste loonsverhoging kwam neer op ongeveer 10 euro per maand. Ik heb lage vaste lasten en dus trek ik dat altijd eerst van mijn salaris af en alles wat over blijft spaar ik voor diverse spaardoelen. Mijn salaris verschilt per maand hoeveel dat is, dus is het voor mij ook elke maand anders welke bedragen ik kan sparen. Maar alle beetjes helpen zeg ik altijd! Alles wat extra is, is mooi meegenomen. Wel vorige maand een eenmalige extra bonus gekregen omdat we doorgewerkt hebben tijdens corona. Was voor fulltimers 100 euro, voor mij 32 euro met een paar cent, toch fijn!

  • Van her naar HOT

   Oh, lekker zeg, zo’n bonus! Terecht verdiend ook πŸ™‚
   Bij mij wisselt mijn salaris ook elke maand door toeslagen enzo, dat blijft soms wel onhandig. Gelukkig weet ik wel ongeveer waar ik minimaal vanuit kan gaan, de rest is dan een fijne extra.

   • Maris | Moneyzz.nl

    Ja was fijn en welkom! Ja uitgaan van een minimaal bedrag omdat je weet dat je dat sowieso gaat krijgen is ook fijn, dat doe ik zelf inderdaad ook. Gelukkig weet ik bijvoorbeeld aanstaande maandag precies hoeveel overuren ik in juni gedraaid heb (wat bij juni hoort, soms hebben we 4 weken daarvoor en soms 5 weken, dat kun je op een schema precies nakijken). Dus dan kan ik al wel redelijk inschatten hoe hoog het salaris van de volgende maand gaat worden. Dat vind ik toch wel prettig werken, zo kan ik stiekem alvast een beetje vooruit rekenen wat ik die maand met mijn geld kan doen.

 • Dio

  Wauw! Wat een fijne verandering! Daar wordt iedereen blij van. Goed dat je ook iets meer geld uitgeeft aan jezelf. Je moet er immers nu ook een beetje van genieten en niet pas starten met genieten over 15/20 of 30 jaar.